Cursus Bijbelse Ethiek

Cursus Bijbelse Ethiek: Wandelen op de weg van Jezus in een seculiere wereld

De cursus is onderdeel van Master Commission Amsterdam, en is open voor iedereen die interesse heeft.

Docent: Piet Brinksma

Master commission Amsterdam: cursus Bijbelse Ethiek
Wandelen op de weg van Jezus in een seculiere wereld
Docent: Piet Brinksma

Over deze cursus:
Onze cultuur in het westen is eeuwenlang gevormd door een christelijk wereldbeeld. Hierdoor hadden (en hebben nog steeds) veel van onze waarden en onze morele standaarden Bijbelse wortels (ook al zijn we ons dat steeds minder bewust). Onze huidige postmoderne / extreem authentieke cultuur moedigt ons aan om onze morele keuzes te maken op basis van ons eigen morele kompas (ons gevoel): de ethische standaard is persoonlijk, en de overheid moet onze vrijheden en rechten bewaken.

Als volgelingen van Christus, is Hij de Heer en Koning. Hij wijst de weg naar Leven. Dit betekent dat we een andere bron van ethisch denken hebben, God die regeert; Zijn woord, en een nieuwe kracht om ons leven te leven volgens Zijn weg: de Heilige Geest.

In deze cursus gaan we op zoek naar wat dit inhoudt voor ons denken en voor onze keuzes en onze wandel. Hoe gaan we om met dilemma’s van onze tijd? Hoe brengen we ons leven steeds meer in lijn met de weg van Christus? Hoe gaan we op met wat onze omgeving juist, rechtvaardig of goed vindt als dit anders is dan wat de Bijbel lijkt te zeggen? Hoe kunnen we onze genezing en vernieuwing vinden als we te maken hebben met de gevolgen van keuzes die niet in lijn zijn met Zijn weg?

Tenslotte, hoe kunnen we door onze wandel en onze woorden zout en licht zijn waardoor onze omgeving gezegend wordt door het weg van Gods Koninkrijk?

Deel 1 gaat over, wat is Bijbelse ethiek? Westers wereldbeeld en het Koninkrijk van God. Discipelschap en volgen van de weg van Jezus. Herstel en vernieuwing van gebrokenheid. Zout en licht zijn.

Deel 2 we gaan in op thema’s. Onderwerpen die langs komen zijn: Huwelijk, Echtscheiding. Seksualiteit. LGBTI+. Anticonceptie. Onvruchtbaarheid.  Abortus. Euthanasie . Rijkdom en Armoede.  Financiële Integriteit. Zorg voor de schepping. Technologie en Kunstmatige Intelligentie. Herstel en vernieuwing.

Praktische info:

Maandagavonden vanaf 23 september – 16 december 20:15 uur
Taal: Nederlands
Kosten: 100 Euro
Waar: Gebouw Credo Church
Kometensingel 58
1033BW Amsterdam Noord

Opgave: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwFUFPCZdCtblYNkFDMdHPfCQMVQMwUhPUbBecCmzlgMM0rg/viewform